Luifels

Een luifel voor de caravan of camper is onmisbaar voor uw vakantie, vooral als u naar een warm oord vertrekt. Luifels zorgen voor een extra schuduwplekje rond uw caravan of camper en is dus ideaal als u daar graag veel zit om te lezen, eten en écht tot rust te komen tijdens zonnige én regenachtige dagen. Luifels zijn uitermate geschikt voor reizigers die graag van camping wisselen en dus liever geen grote voortent meenemen. Veneboer Caravans & Campers levert alle bekende merken luifels en kan u dus vakkundig hierover adviseren.

 

Luifel caravan

Wie op zoek is naar een luifel voor zijn of haar caravan heeft verschillende opties. Cassetteluifels zijn de populairste en meest laagdrempelige luifels om te installeren, maar andere opties zijn ook zakluifels of voortenten.

Welke luifel past op mijn caravan

Niet iedere luifel past op iedere caravan. Voordat u luifels gaat bekijken, is het belangrijk om de benodigde maat van de luifel te achterhalen. Dat doet u door alleen het rechte stuk van de caravainrail op te meten. Het is niet mogelijk om een zak- of cassetteluifel op een bolling te plaatsen. Daarna kiest u de maat luifel, die altijd hetzelfde of kleiner moet zijn dan het rechte stuk van de rail. Caravans zijn geschikt voor cassetteluifels, schuifluifels, etuiluifels, zakluifels of voortenten. Mogelijkheden te over dus!

Wat is een cassette luifel?

Een cassetteluifel kan aan de zijwand of op het dak van de caravan worden geplaatst. Het voordeel van cassetteluifels is dat ze gemakkelijk in gebruik zijn en vooral ideaal zijn voor mensen die van camping naar camping gaan. U rolt de luifel snel in en uit en de accessoire beschermt tegen zon én regen. Deze luifels zijn niet gemaakt voor harde wind of stevige regenbuien en daarom dienen ze bij slecht weer snel ingedraaid te worden. 

 

Een cassetteluifel op het dak is te combineren met andere soorten luifels, omdat rails van de caravan dan vrij blijven.

Hoe monteer je een luifel?

Natuurlijk kunt u een luifel voor uw caravan zelf monteren als u daarvoor het juiste gereedschap heeft. Maar Veneboer Caravans & Campers kan dat ook voor u doen. Wij monteren geregeld cassetteluifels op en aan caravans en kunnen u ook aanraden welke u het beste kunt aanschaffen.

Een cassetteluifel is op het dak te monteren maar ook aan de zijwand van uw caravan. Het voordeel van een op het dak gemonteerde luifel is dat er nog plek overblijft op de rails voor een losse luifel of een voortent. Een ander voordeel van dakmontage van uw luifel is dat er niets aan de wand komt te hangen. Gewicht aan de wand kan leiden tot spanning aan de zijkant van de opbouw. En doordat een luifel op het dak via verlijming gaat, hoeven er geen gaten in de camper te worden geboord.

Luifel camper

Gaat u met de camper op reis naar een warm land, dan is een luifel de ideale accessoire om mee te nemen. Een luifel zorgt er namelijk voor dat er plek rond de kampeerauto ontstaat, waardoor u kunt ontsnappen aan de zon. Net als voor caravans, zijn er voor campers verschillende soorten luifels.

Welke luifel voor camper?

Campers zijn geschikt voor verschillende soorten luifels. U kunt er een cassetteluifel op monteren, maar ook een zakluifel of bustent zijn uitermate geschikt voor uw camper. Een cassetteluifel voor de camper wordt middels belijming permanent aan de wand of op het dak bevestigd. Voordeel daarvan is dat het geen ruimte in de camper inneemt én dat er geen water tussen het scherm en de kampeerauto valt. 

Dan is er nog de bustent. Een bustent is wat een voortent is voor caravans. Zet u een bustent bij een camper neer, dan heeft u meer leefruimte en een grote oppervlakte aan schaduw. Een bustent kan dienen als opbergplek, maar is ook geschikt om een extra matras neer te leggen. 

Hoeveel wind kan een thule luifel hebben?

Een van de meest populaire dakluifels van dit moment is een Thule luifel. De Thule Omnistor 6300 om precies te zijn. Doordat deze zo populair is weten we ook hoeveel wind een thule luifel kan hebben: tot windkracht 6 zit u veilig. Komt de windkracht boven de 6 uit, dan is het verstandig om de luifel in te rollen. Een thule luifel kan dus aardig wat wind aan.