Het begin – Veneboer Caravans & Campers is al meer dan 30 jaar actief in de kampeerbranche. In de jaren 70 is Veneboer Caravans opgericht door Veneboer Senior, destijds is Veneboer begonnen met vouwwagens van de merken Walker, Freetime, Combicamp en Roadmaster. Dit op de eerste locatie de Roef te Drachten.

De verschillende merken – Sind 1981 houdt Veneboer Caravans zich bezig met de verkoop van caravans, sindsdien is het bedrijf dealer geweest van de onderstaande merken:

 • Kip Caravans 1981 – 2011
 • Hehn Caravans 1982 – 1984
 • Digue Caravans 1985 – 1989
 • Eifelland Caravans 1990 – 1994
 • Bürstner Caravans 1994 – heden
 • Elddis Caravans 1997 – 2002
 • TEC Caravans 2006 – 2013
 • Bürstner Campers 2011 – Heden
 • Bürstner Buscampers 2020 – Heden
 • Adria Caravans 2022 – heden
 • VANTourer Buscampers 2022 – heden

De Loswal – Sinds 2001 is Veneboer Caravans & Campers verhuisd naar haar huidige locatie, de voormalige fabriek van Douwe Egberts op de Loswal 30 te Drachten.

Veneboer Caravans en Campers was van 2011 tot en met 2021 exclusief Bürstner dealer. In het voorjaar van 2021 is besloten om Adria caravans aan het assortiment toe te voegen om een completer aanbod te bieden.

De uitbreiding van caravans naar campers en buscampers – Toen Veneboer caravans en campers in 2011 exclusief Bürstner dealer werd, is  de keuze gemaakt om het assortiment uit te breiden met Bürstner campers. Ondertussen heeft het bedrijf veel ervaring met zowel de verkoop, verhuur, onderhoud en het herstel van campers. In 2020 is veneboer caravans en campers dealer geworden van de buscampers van Bürstner.

Intercaravaning – Veneboer Caravans en Campers is trots om sinds 2015 als het enige Nederlandse caravan- en camperbedrijf aangesloten te zijn bij Intercaravaning! Intercaravaning is één van Europa’s grootste vakhandelaren en staat bekend staat om haar kwaliteit en professionaliteit op gebied van caravans en campers. Doordat er meer dan 40 dealers bij intercaravaning aangesloten zijn, ontstaat er een sterke onderhandelingspositie. Hierdoor krijgen Intercaravaning dealers scherpere aanbiedingen bij caravan fabrikanten.

De winkel – Naast ons aanbod caravans en campers hebben wij een grote kampeerwinkel waar u vakkundig geadviseerd wordt op het gebied van alle kampeer accessoires. Onze kampeerwinkel is één van de grootste kampeerwinkels van Noord-Nederland.

De werkplaats – Bij ons kunt u terecht voor BOVAG caravan onderhoud en BOVAG camper onderhoud. Naast onderhoud is onze professionele werkplaats erkend voor BOVAG schadeherstel. U meld de schade bij ons aan en wij gaan voor u aan de slag en gaan uw caravan repareren of uw camper repareren. Wij werken met veel verzekeringsmaatschappijen samen o.a Unive, Achmea, Aveco.

Stalling – Veneboer Caravans heeft een eigen caravanstalling en camperstalling. U kunt bij ons voor gunstige tarieven uw caravan stallen of uw camper stallen. Wij hebben een binnenstalling, overdekte stalling en een buitenstalling.

Zonnepanelen – Veneboer caravans en campers BV heeft sinds de zomer van 2020, 1298 zonnepanelen laten plaatsen. De geschatte opbrengst van onze installatie is 411.000 kWh per jaar.